Visie

Ondanks dat Nederland tot de rijkste landen van Europa behoort, zijn er nog steeds bijna een miljoen mensen die onder de armoedegrens leven, waarvan meer dan 250.000 kind zijn. Schulden, eenzaamheid en gezondheidsproblemen zijn gevolgen van deze armoede. Door deze sociale uitsluiting gebeurt armoede vaak ongezien en kan daardoor niet goed geholpen worden. Zeker zieke kinderen uit deze kwetsbare groep verdienen onze steun.

Het is niet zichtbaar als mensen hun huur niet kunnen betalen, kinderen niet kunnen sporten of zelfs zonder ontbijt de deur uit moeten. Hierdoor wordt het sociale vangnet kleiner en maatschappelijke voorzieningen door bezuinigingen steeds minder toegankelijk. Deze armoede achter de deur is een ernstig probleem in Nederland en samen gaan we dit aanpakken! We beginnen met de groep van kinderen met een (vaak ernstige) aandoening. Juist zij verdienen een onbezorgd moment.

Missie NLWint
visie nlwint

Onze missie

NLwint is de loterij tegen (kinder) armoede. Want samen kunnen we deze armoede zichtbaar maken en de mensen die geraakt worden zoveel mogelijk ondersteunen en helpen. Daarom wordt samen met supporters armoede de wereld uit gespeeld! Te beginnen bij de meest kwetsbare kinderen.

Met de inkomsten vanuit de loterij worden in eerste instantie fondsen gesteund die zich hard maken voor een mooi moment voor kwetsbare kinderen in armoede in Nederland. Door deze organisaties kunnen zij weer deel uitmaken van de maatschappij en kinderen ondersteund worden, waardoor zij weer kind kunnen zijn. Samen wordt het verschil gemaakt!

Onze aanpak

NLwint is een toegankelijke loterij, met een lotprijs van slechts € 5,00 per lot per trekking. De trekking is ieder kwartaal op de eerste maandag van de maand. Hierdoor kunnen veel mensen mee spelen én winnen!

Door het organiseren van een toegankelijke loterij tegen armoede en het steunen van goede doelen die het verschil maken, vinden we het belangrijk dat de deelnemers zoveel mogelijk keuzevrijheid hebben.

We vinden het belangrijk om transparant te zijn en hierom hebben deelnemers de keuzevrijheid om zelf te bepalen waar hun geld naar toe gaat. Goede doelen die aangesloten zijn bij NLwint, zetten zich in tegen armoede in Nederland en komen met concrete oplossingen.

aanpak nlwint
organisatie nlwint

Onze organisatie

NLwint is onderdeel van Beter Lot; een onafhankelijke loterij organisatie die streeft naar een gelijk speelveld voor alle goede doelen in Nederland op het gebied van loterij-inkomsten. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 304743/14478 d.d. 01/11/2021. Beter Lot is in 2020 opgericht, door een team van ervaren loterij specialisten. Het doel is dat zoveel mogelijk mensen kunnen meespelen, winnen en hun goede doel steunen. Daarom wordt de lotprijs zo laag mogelijk gehouden en zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk van de inleg naar het goede doel en de prijzen gaat.